söndag 23 december 2012

The Help.. En kort recension.

The Help
Innan RUT-avdragens gyllene era fanns det en tid när samma typ av arbete kunde utföras utan att den anställde fick del av det samhälleliga skyddet. När den arbetande fick en minimalisk lön, kunde förvänta sig trakasserier och uppsägning om dom öppnade munnen inför sin arbetsgivare.
Där den arbetande fick en egen toalett att gå på ifall att personen kunde smitta arbetsgivarna med nya bakterier. Den arbetande fick även ha speciella bestick, glas, muggar och aldrig ta i sin arbetsgivare ifall den anställde kunde bära på någon annorlunda smitta.
Den anställde kunde nästan ärvas från en familj till en annan och beskyllas för stölder eller liknande förargelse väckande beteenden som att deras dotter kliver in på arbetet och då förlora sitt arbete utan någon uppsägningstid.
När den anställde skulle ta sig hem fick man sätta sig i en specifik avdelning på bussen, äta på en egen restaurang om man hade råd, de anställda fick även flytta sig direkt ur vägen för de som tillhörde gruppen som anställde dig.
Du arbetade när din arbetsgivare begärde det och fanns som en konstant tillgång i hushållet..
 Och allt detta för att du var... Svart.. 


För alla er som inte ser kopplingen mellan dockan i Kalle Ankas jul och förtryck eller ni som röstar på SD, se filmen och anser ni då fortfarande att så ska vårt samhälle vara..
undrar jag hade du kunnat döda en annan människa bara beroende på dess hudfärg eller nationalitet? 
Hade du kunnat döda någon då dom begär att få ha männskliga rättigheter och inte vara ett djur på flykt?
Om inte hur kan du då begära att någon som riskerar att dödas eller förlora sin familj ska nekas skydd i ett land som vårt? För då nekar du dom rätten till att vara mänskliga och Du har med ens slutat vara människa och återgått till att enbart vara ett djur som pinkar revir.
 

Inga kommentarer: