torsdag 22 april 2010

Det här med hund


Idag har den trogna vännen badat och fönats, för min hund är av en sån typ. Det är inte hennes favorit ögonblick men hon accepterar det. Har någon missat hur ett bad av en Kerry går till så är det som följer;
1. Lura hunden in i badrummet eller bär, välj själv.
2. Blöt hela hunden, som sen blöter ner dig i ett glädje rusk
3. Schamponera och skölj ur, rensa avloppet från hår för första gången.
4. Balsam i pälsen, torka bort det blöta nosavtrycket i pannan, hämta hunden från hallen och rensa avloppet en gång till. Skölj ur
5. Torka hunden, torka dig själv och rensa avloppet för sista gången
6. Vira in hunden i en handduk, håll fast med höger handen och koppla in hårfönen med vänster handen.
7. Du råkade släppa taget om handduken, fånga in hunden innan den landar i sängen och bär tillbaka den till handduken, börja föna..och borsta.
8. 30 minuter senare, hunden är nu torr, men du är blöt och hårig.
9. Städa badrummet, passa på och ta en dusch för att få bort hundhåret mellan brösten.
10. Städa lägenheten från blöta tassavtryck, hårtofsar och plocka ner hunden från sängen, ta på rena kläder och gå ut på en promenad i den underbara 5 gradiga vårvärmen och se hur din hund leker i vattenpölar och all lera.

Men jag älskar min hund trots allt :), det är ju en Kerry.

Facinerande egentligen, vi köper något som kostar oss ännu mer pengar. Något som kräver tid och uppmärksamhet, som absolut ser till att saker händer i ens liv och väcker dig på morgonen. Något som ska matas regelbundet och det ska rensas bort det andra som kommer efter matning. Något som kräks på din matta och blir sjuk eller råkar ut för olyckor med jämna mellanrum. Åker vi bort måste någon vakta pärlan och jobbar vi måste vi lösa det problemet.

Så hur långt ifrån barn är hund?
I min värld långt, men kanske inte i andras.
Kamratskaps andan från en hund är otrolig, det är en arbetskompis med samma intresse som du och sen kommer det här med trogenhet. Hundar är trogna, även om man som jag har en terrier med egen hjärna och som kan tänka själv så är dom trogna, oftast...eller kanske när det prasslar i matskålen. Nej nu ska jag inte mobba Salza, hon är en riktigt snäll och en god vän och har hunnit bli hela 6 år nu. Pensionär snart!

Inga kommentarer: