måndag 26 november 2012

Det kommer ordna sig.. Skjut på det...

Att skriva rubriker som innehåller orden formaldehyd och dricka verkar dra folks blickar mycket intressant..
Idag är vi tillbaka i ringen, boxas med omdömen, planeringar till min vikarie, utvärdering av det jag redan har gjort och en blind tro att det här kommer lösa sig..

Det här är varför man längtar ifrån 8-16 arbetet. Men jag har arbetat på mjölkgårdar, hästgårdar mm och dom är i grunden 24h arbete dock i ditt eget tempo, vissa saker måste ju bli gjorda helt enkelt bara.
Det här arbetet höjer axlarna till öronen och gör en sned och vind på många olika sätt, att arbeta på gård gör dig hård som marken du arbetar med.
Skitig ja, men inte mer stressad än nödvändigt. Det är något enormt terapeutiskt över att arbeta med skog, jord och djur. Du ser resultatet resa sig upp och du ser syftet med stora delar av ditt arbete. Ibland eller rätt ofta saknar just det här arbetet ett syfte, varför ska jag skriva 18 miljoner likadana dokument som uttrycker på ett vuxet sätt för barnen vad dom borde ha kunnat men de är lugnt de finns en chans än...Det finns alltid en chans, ända tills att du är 21 år.
Then you are kicked out och anses ha fått din chans.
Skolsystemet är udda, vi sorterar barnen i åldrar, istället för mognad. Efter antal månader under bältet istället för mängden kunskap barnet bär på. I say Why?

Varför inte se till att dom kan det dom ska innan dom går vidare? Det är få barn som kan exakt det dom ska när dom går från åk 6 till åk. 7.. Kom igen det är orealistiskt säger många, ja kanske för att dom har spurtat igenom 6 årskurser och missat saker längs vägen och då blir det stört omöjligt att fånga upp 6 års bortfall av kunskap under ett mycket intensivt år.

Ja vad säger man, någonstans måste man börja ändra världen, varför inte i skolan, en generation i taget kanske?

Inga kommentarer: