lördag 20 juli 2013

Se problemet, erkänn det och....

Rubriker




  • "Frisläppte Navalnyj lovar en hård kamp" - dömd till fem års fängelse, han har en månad på sig att bemöta domen och försöka ställa upp till Moskvas borgmästare. Med Putin lutande över sig... väntandes på att få slänga bort nyckeln till en mycket låst dörr.
Bilden som växer fram efter alla dessa rubriker, dom skriker ut sina meddelanden, är att ett människoliv är så otroligt lite värt.

Människor dör inte av naturliga orsaker, de dör pga att vi dödar dem. Med vi menar jag Homo Sapien Sapiens, arten som arbetar lika hårt med att utrota sig själv som vi försöker att utöka vårt antal.
Vad spelar dessa brio-barnvagnar, bilbarnstolar, villa, volvo för roll när det här är vad barnen sen kliver ut till. Det här är verkligheten för så otroligt många människor.

Vad är mitt liv värt?
Inte mycket så länge jag kan tolerera en värld som tolerar att en människas värde bestäms från dess etnicitet, kultur, födelseplats, kön och nationalitet.

Hur kan vi sitta och läsa rubriker som dessa, tänka till "Gud vad hemskt" och sen bläddra vidare, utan någon återkoppling till att det här är världen, den är där, precis utanför din dörr.
Ditt barn öppnar dörren säger Hej då och kliver rakt ut i den och uteliggaren på gatan lever i den hela tiden.

Gör skillnad, det är inte längre ett val för oss som har råd att öppna en dator och läsa det här inlägget. Lite skillnad idag kan göra större skillnad imorgon. En dag kanske vi har rubriker om hopp istället för rubriker om hur människor dödas av andra människor som en bonde skördar sin skörd.


Inga kommentarer: