torsdag 11 mars 2010

Bindor och choklad


Det är grått och vått när man vaknar, solen tittar fram på morgonen för att snabbt täckas över av en grå tung massa av moln. Man sträcker på sig och konstaterar att hunden är redan vaken, öppnar en bra bok och läser en timme och plötsligt är klockan 12..

Dags att gå upp, sätter foten i golvet och får smärtstötar upp genom vaden. Bra foten är vid liv och trasig, detta bara efter en dag i stallet med is och hala underlag. Matar hunden, in i duschen och kommer ihåg att man måste till affären.. Loggar in på banken och fortfarande har inte någon mystiskt glömt 1000 kr på mitt konto. Det börjar bli magert, man nallar av sparpengarna och efter lite räknande inser man att sparandet kommer bli tunt denna månad. Igen..

Med en lätt hälta så virar man en handduk kring kroppen, tittar inte i spegeln idag orkar inte med det. Tar fram hästlinimentet och häller ut en rejäl dos av den gula kylande vätskan i handen. Det luktar som i en polsk sprit fabrik. Efter att ha masserat in det från fotknölen fram till tårna och en bit upp längs benet så måste händerna sköljas för att dom inte ska frysa sönder. Stoppar i sig en ibumetin och lägger sig i sängen i väntan på att det ska verka så man kan gå till affären med hunden.. Efter 30 minuter så ömmar inte foten lika mycket längre och den går att stödja på, men någon kylande effekt på foten känns inte av, händerna däremot fryser trots mina försök att tvätta bort stanken.
Snabbt drar man på sig kläderna puttar på hunden som somnat om och drar på sig gymnastik skorna, foten gör inte lika ont i skor.
Shoppinglistan är kort idag, bindor, min kropp gillar inte tamponger.. efter att hunden har sniffat igenom lite fläckar och skorna är blöta av slask så kommer vi äntligen till affären, snabbt in och ut igen, för man SKA INTE lämna hundar utanför affärer. Så traskade vi nöjt hem jag och hunden, ett paket bindor och en chokladkaka.. det säger allt om hur den här dagen är. Ett paket bindor och en chokladkaka så kan vi leva igen.

Inga kommentarer: